|

Αγνάντι Λίμνη Πλαστήρα


Το ΑΓΝΑΝΤΙ, όνομα και πράγμα, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου που δεσπόζει στη λίμνη Πλαστήρα προσφέρει μια, κυριολεκτικά, απέραντη θέα


Στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα μας υποδέχονται δυο από τις κορυφαίες διαμαντόπετρες της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής: Το Αγνάντι και η Ανατολή. Παραδοσιακός ξενώνας για φιλοξενία γκρουπ το πρώτο, παραδοσιακό ξενοδοχείο με μοναδικές στο είδος τους σουίτες η δεύτερη. Απολαύστε οπτικά και τα δύο λίγο πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την περιοχή. Σύγχρονο κτίριο με έντονα ελληνικά στοιχεία το Αγνάντι, δημιουργικός συνδυασμός σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τοπικής παράδοσης και φύσης η Ανατολή. 

Προσφέρουν ηρεμία, άνεση, ασφάλεια και αληθινή ψυχαγωγία. Τοποθετημένα στο μέσον της βόρειας όχθης της λίμνης και γενικότερα του ευρύτερου Αγραφιώτικου τοπίου αποτελούν ιδανικό σημείο εκκίνησης για επισκέψεις στις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μοναστήρια της "Κορώνης" και της "Παναγιάς Πελεκητής".  Κοντά επίσης πλούσιες δραστηριότητες: ορεινή ποδηλασία, ιππασία, ψάρεμα και κολύμπι, αμέριμνοι περίπατοι στο βουνό. 

Κι από μαγερική; Πλούσια παραδοσιακή κουζίνα και σπεσιαλιτέ (και αυτό το εννοούμε!):Με τα ζυμωτά μας τα ψωμιά, τις χειροποίητες πίτες μας (μπατζίνα, "πλαστό", χορτόπιτα, τυρόπιτα) τα γλυκά μας (πουτίγκα, ραβανί, "μελαχροινή", μπακλαβά), την πρασοτηγανιά μας, τα χωριάτικα λουκάνικα, τα παραδοσιακά γιουβέτσια μας και τόσα άλλα. 

Από την Καρδίτσα ερχόμαστε στο Νεοχώρι από τον νέο δρόμο που ξεκινάει από τη Μητρόπολη και φτάνει στη βόρεια όχθη της Λίμνης Πλαστήρα. Το οδικό δίκτυο είναι καλό και το τοπίο καλυμμένο από δάση ελάτης, καστανιάς και βελανιδιάς. Αλλά, τι να λέμε; Κάθε εποχή είναι και περισσότερες από μια εκπλήξεις!!!

Posted by Unknown on 10:56 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

Recently Added

Δημοφιλή