|

Κήποι Ζαγόρι



Μέσα στις φουντωτές οξυές, στη καρδιά του κεντρικού Ζαγοριού, βρίσκεται το χωριό Κήποι.
Το χωριό Κήποι χτισμένο σε υψόμετρο 800μ., ήταν στα νεώτερα χρόνια η πρωτεύουσα και το επίκεντρο του Ζαγοριού. Οι εποχές ντύνουν το τοπίο με εκπληκτικά χρώματα, θερμά κόκκινα και λαμπερά κίτρινα το φθινόπωρο, εκθαμβωτικά λευκά το χειμώνα και όλες οι αποχρώσεις του πράσινου την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς τα πυκνά δάση του Ζαγοριού αλλάζουν μέρα με τη μέρα.Κάθε εποχή είναι υπέροχη για να επισκεφθείτε την περιοχή, να περπατήσετε στην κοίτη του ποταμού Βοϊδομάτη που σχηματίζει το Βίκο, το τρομερό φαράγγι του Βίκου, να εξερευνήσουμε τα παλιά μονοπάτια γύρω από τα χωριά και να θαυμάσουμε τα μοναδικά και τοξωτά πέτρινα γεφύρια τους.
Μόλις 39χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων, στους Κήπους θα βρείτε λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα σπίτια, χαγιάτια, το ρολόι και το ψηλό καμπαναριό, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου καθώς και το θαυμάσιο μουσείο του Αγάπιου Τόλη με την υπέροχη συλλογή λαογραφικού υλικού. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγοριού και να επισκεφθεί μέρη όπως τα καταπληκτικά παλιά πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στους Κήπους, το ερημικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι και του Αγίου Ιωάννη του Ρογκοβού στο Τσεπέλοβο, τις Κολυμπήθρες, που βρίσκονται ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, τα χωριά Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι και Λάιστα, που βλέπει στην Γκαμήλα και τον Σμόλικα. Τα πανέμορφα δάση και τα ποτάμια στο Γυφτόκαμπο, στη Λαϊστα, στη Βοβούσα. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη στη Χαράδρα του Βίκου ή στη Δρακολίμνη, λίμνη σε 2.500 μ. υψόμετρο.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι η φύση ντύνεται στα πράσινα και καλεί τον επισκέπτη για συμμετοχή σε δραστηριότητες προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις όπως Rafting στον Βοιδομάτη, canyoning στο Βραδέτο, ιππασία στο Μεγάλο Πάπιγκο, πεζοπορία στο Βοιδομάτη, διάσχιση με 4X4 στα Ζαγοροχώρια, διάσχιση του Φαραγγιού Βίκου, πεζοπορία στη σκάλα του Βραδέτο, κ.α.

Posted by Unknown on 2:39 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

Recently Added

Δημοφιλή